Trin 1: Hvordan vasker jeg korrekt?

En vask er i bund og grund ganske simpel, da det handler om at få skidtet skånsomt af! En typisk vask kunne være som følger med følgende udstyr:

  • - Højtryksrenser
  • - Vaskespand med vaskehandske eller børste
  • - Meguiar´s Ultimate Wash'n'Wax (shampoo med polymere)
  • - Meguiar´s Water Magnet (håndklæde)
  • - Meguiar´s Quik Detailer (glansforstærker og kalkopløser)

... og udover disse er det ens mere specielle krav! F.eks. en aluminiumsfælgrens som Meguiar´s Hot Rims - Aluminium Wheel Cleaner, NXT Generation Glass Cleaner til ruderne, Smooth Surface Clay Kit til fjernelse af flyverust, osv. Der er mange ekstra muligheder, som simpelthen er din helt egen behovsafstemning!

 

Fremgangsmåden vil typisk være først at spule det værste skidt af bilen. Jo mere man får af med højtryksrenseren, hvor det kun er vand, der rører ved lakken, jo bedre! Vask oppe fra og ned af den simple grund der hedder "tyngdekræften". Det betyder at vandet som rinder fra taget, vil løsne skidtet løbende så det bliver nemmere at få af.

Herefter benyttes vaskespand, shampoo, varmt vand og ens foretrukne redskab til at vaske med. Vi anbefaler generelt en vaskehandske til mørke biler, da det giver muligheden for at have 100% føling med lakken, give et MEGET jævnt tryk og dermed minimere vaskeridserne og efterarbejdet. På en lysere bil, hvor de mindste ridser nærmest er umulige at se kan man dog sagtens bruge en vaskekost eller lign. hvis man har lyst til at spare lidt tid. Bemærk at vores shampoo ikke bliver bedre af en koncentreret dosering.

Doser efter anvisningen på emballagen! Brug til gengæld masser af vand, og få vasket hele vejen rundt, igen med fremgangsmåden: Oppe fra og ned.


Efter vask spules bilen grundigt med højtryksrenser igen til sæben er væk.

Et godt cowboy-trick er at benytte sin Quik Detailer imens bilen stadig er våd. Spray et tyndt, tyndt lag udover hele bilen, og tør den derefter af med en Water Magnet. Det sikrer at kalk, som udgangspunkt, ikke er et problem da detaileren virker afspændende.

Gå ti skridt tilbage og nyd det rene og glansfulde resultat!